Nordiske Eftermiddage

Her er alle 3 foredrag samlet til en 'pakke'. I denne serie af foredrag med Cecilie Vanman, Havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder, tager hun publikum med på en fascinerende rejse i Grønland. Igennem hendes arbejde og smukke fotos, hører, forstår og mærker vi, hvad Grønland er for en størrelse. Vi følger isbjergenes liv fra den mægtige indlandsis til isbræer og det åbne havn, møder vildt dyreliv, umådelig stor natur og besøger små bygder gemt i fjorde og bag bjerge. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning, trækker tråde til historiske ekspeditioner og rejser med på hundeslæde hos Sirius Patruljen Nordøstgrønland.

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere.

Torsdag 26. september kl. 15-17: I Vikingernes Fodspor Rejs med i vikingernes fodspor, når Cecilia Vanman tager os med på en spændende sejlads fra danske kyster og igennem norske fjorde til Nordkap, rundtom de Britiske øer fra Orkney i nord til Scilly i syd. Vi hører om vikingernes rejseteknikker og møder hvaler, havfugle, sæler og del?ner, under rejsen, der fortsætter til vulkanernes Island. Herfra drog Erik den Røde til Sydgrønland, og vi besøger de ruiner hans efterkommere efterlod sig, da de pludselig forsvandt derfra igen. Som de første europæere opdagede vikingerne det nordamerikanske kontinent, og vi slutter derfor i Newfoundland, Canada, hvor de etablerede sig efter modige, vilde og eventyrlige sejladser over barske nordatlantiske vande. Foredraget præsenteres med Cecilias fotos.

Torsdag 31. oktober kl. 15-17: Et Grønland i Forandring
Cecilia Vanman tager os med på en fascinerende rejse i Grønland. Igennem hendes arbejde og smukke fotos, hører, forstår og mærker vi, hvad Grønland er for en størrelse. Vi følger isbjergenes liv fra den mægtige indlandsis til isbræer og det åbne hav, møder vildt dyreliv, umådelig stor natur og besøger små bygder gemt i fjorde og bag bjerge. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning, trækker tråde til historiske ekspeditioner og rejser med på hundeslæde hos Sirius Patruljen i Nordøstgrønland.

Torsdag 21. november kl. 15 – 17: Antarktis – Verdens Dybfryser og Pingvinernes Rige
I foredraget tager Cecilia Vanman os med på en fascinerende sejlads til det vældige, men også sårbare, Antarktiske kontinent, hvor man møder et sandt overflødighedshorn af dyreliv og overvældende natur. Vi sejler mellem gigantiske isbjerge, levende vulkaner og besøger forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i tomme huse, og pingviner vandrer rundt i gaderne. Igennem Cecilias fortælling, fantastiske fotos, video- og lydoptagelser kommer vi helt tæt på søløvernes overdøvende snakken, mærker de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt og kommer på kloshold af en koloni med flere hundredetusinde kongepingviner.
Arrangeret i samarbejde med Foreningen NORDEN i Rødovre 
Pris for tre foredrag 120 kr. Enkelte foredrag kr. 50. Betalingen dækker også kaffe og kage.
Tilmelding: www.hvidovre.fora.dk

 

KONTAKT


Fora Hvidovre
Hvidovrevej 438,1.
2650 Hvidovre

Skoleleder: Inge Lindqvist

Telefon: 3678 8330

Mail: hvidovre@fora.dk

Telefontid: Mandag, tirsdag og onsdag kl. 10.00 - 14.00

Medlem af Fora