Viden og vegetarisk madlavning

Hvordan kan man gøre en indsats gennem dagligt forbrug og madvaner?
På kurset får du både viden og praktiske færdigheder til at fremme en mere bæredygtig madkultur i hjemmet. I  præsenteres for forskellige fødevarerelaterede problemstillinger, og får konkrete redskaber og inspiration til madlavningen der forholder sig hertil.
Kurset forløber over 3 aftener, hvor der sættes fokus på blandt andet madspild, plantebaseret kost og bæredygtig produktion af fødevarer. Hver aften tilbereder vi i fællesskab en lækker menu der forholder sig til emnet, og har mulighed for at snakke og dele erfaringer mens vi laver mad og spiser sammen. Deltagere vil få kendskab til vegetarisk/vegansk madlavning, udnyttelse af rester, og få inspiration til at spise mere lokalt og efter sæson. Beløb på ca. 50 kr. pr. gang til råvarer afregnes med underviseren.
Kursusforløb:
1. Plantebaseret kost:
Hvorfor spise mere vegetarisk/vegansk? Hvilken påvirkning har et stigende kødforbrug for miljø og klima? Hvordan kan kød og mejeriprodukter erstattes i madlavningen? Hvordan sammensættes en vegetarisk menu, der både mætter og opfylder ernæringsmæssige behov?
2. Madspild:
Hvor stort er problemet med madspild? Hvor ligger spildet henne, og hvordan kan vi være mere opmærksomme på madspild i det daglige? Hvad kan man bruge resterne til -og hvordan kan restemad både gøres lækkert, varieret og spare tid?
3. Bæredygtigt forbrug:
Hvordan er det globale fødevaresystem skruet sammen? Hvor kommer vores fødevarer fra og hvem bestemmer hvad vi spiser? Skal man købe økologiske eller danske produkter? Hvordan tager man højde for sæsonvariationer ift råvarer? Hvilke initiativer findes der, der gør det lettere at spise lokalt og bæredygtigt?

Laila Sigrid Rosholm er uddannet geograf med fokus på landbrug og fødevarer. Hun skrev bachelor om madspild og speciale om udviklingen i det globale fødevaresystem, hvilket præger hendes syn på madlavning og  fokus på forskellige fødevarerelaterede problemer. Laila har mange års erfaring med vegetarisk madlavning fra folkekøkkener, catering af forskellig omfang og til forskellige crews, arrangementer og projekter. 
Hun er madmor i kunstnerkollektivet Karavane908, og har været med til at starte initiativet Hvidovre madfællesskab og foreningen Det Spiselige Hvidovre, der laver urteture, fællesspisning og andre aktiviteter med mad og natur i fokus.

Tor10.10.201917:00-21:00
Tor31.10.201917:00-21:00
Tor21.11.201917:00-21:00

KONTAKT


Fora Hvidovre
Hvidovrevej 438,1.
2650 Hvidovre

Skoleleder: Inge Lindqvist

Telefon: 3678 8330

Mail: hvidovre@fora.dk

Telefontid: Mandag, tirsdag og onsdag kl. 10.00 - 14.00

Medlem af Fora